Portret

 • Cécile Jodogne, prestation de serment au Parlement de la Région bruxelloise

  2014

  STAATSSECRETARIS EN MINISTER

  Na de overwinning van FDF (nu: DéFI) in mei 2014, word ik herkozen als Brussels Volksvertegenwoordigster. Wij zijn voortaan een meerderheidspartij in het Gewest en ik leg in juli 2014 mijn eed af als Staatssecretaris van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Minister van de Franse Gemeenschapscommissie.

 • Schaarbeek

  2012

  2e MANDAAT VAN SCHEPEN

  Na de overwinning van de Lijst van de Burgermeester, word ik herkozen als gemeenteraadslid en neem ik voor de 2e keer het mandaat van schepen op met behoud van mijn bevoegdheden: stedenbouw, leefmilieu, stadvernieuwing, erfgoed en toerisme.

 • Parlement bruxellois - Région de Bruxelles-Capitale - phot de l'assemblée

  2009

  BRUSSELS VOLKSVERTEGENWOORDIGSTER

  Mijn passie voor Brussel, mijn bekommernis om het welzijn van onze inwoners en mijn dagelijkse betrokkenheid bij het bestuur van ons Gewest hebben mij gesterkt in mijn overtuiging om mijn mandaat van volksvertegenwoordigster voor verschillende belangrijke bevoegdheden op te nemen: stadsontwikkeling, ruimtelijk beleid, cultuur en onderwijs.

 • 2008

  WAARNEMEND BURGEMEESTER

  In de periode dat Bernard Clerfayt in de federale Regering zetelt (maart 2008 - december 2011) word ik benoemd tot waarnemend Burgemeester van Schaarbeek. Daarnaast word ik ook benoemd als Voorzitster van het College van de Politiezone Schaarbeek – Evere – Sint-Joost.

 • 2008

  ONDERWIJS

  Sinds 2008, ben ik actief als docent aan de Faculteit Architectuur van de ULB (voorheen het Victor Horta Instituut).

 • 2006

  SCHEPEN IN SCHAARBEEK

  Ik word schepen voor stedenbouw, leefmilieu, stadsvernieuwing, toerisme en erfgoed.

 • Maison Autrique

  2004

  AUTRIQUE-HUIS

  Het Autrique-huis, dat ik leid als directrice, opent zijn deuren voor het publiek.

 • 2001

  M-Brussels Village

  Als projectleider en communicatieverantwoordelijke sta ik in voor de ontwikkeling van dit centrum, dat startups begeleidt.

 • 2000

  OVERWINNING BIJ DE GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN

  Hierna word ik verkozen als gemeenteraadslid in Schaarbeek en benoemd als lid van de Raad van de Politie van de nieuwe Zone Brussel-Noord. Mijn verkiezing is het resultaat van een dagelijkse inzet om de toestand van de gemeente te verbeteren aan de zijde van Bernard Clerfayt.

 • 1996

  VERHUIS NAAR SCHAARBEEK

  Het is in Schaarbeek dat mijn politiek engagement vorm krijgt. Deze grote stedelijke gemeente, die destijds in verval was geraakt, maar die over vele troeven beschikt, fascineert me!

 • 1995

  EERSTE UITDAGING IN SCHAARBEEK

  Ik vervoeg Bernard Clerfayt, die schepen in Schaarbeek is geworden. Ik ben actief als stichtend lid van RenovaS (wijkcontracten en raad voor particulieren) en van de vzw Autrique-huis.

 • 1992

  EERSTE UITDAGINGEN BINNEN HET BESTUUR VAN HET JONGE BRUSSELSE GEWEST, EERSTE GEWOP, …

  Ik vervoeg het team van Didier van Eyll, Staatssecretaris voor Monumenten en Landschappen, en ben hierin verantwoordelijk voor de opvolging van de stedenbouwkundige plannen, waaronder het eerste GewOP (Gewestelijk Ontwikkelingsplan), en het cultuur- en sportbeleid van de Franse Gemeenschapscommissie.

 • UCL

  1989

  UNIVERSITAIR ASSISTENT

  Universitair assistent en docent (tot juni 1991).

 • Maison communale d'Uccle

  1988

  EERSTE KANDIDATUUR

  Ik stel me voor het eerst kandidaat op de gemeentelijke lijsten van de gemeente Ukkel, waar ik zelf woonachtig ben. 

 • DéFI

  1985

  LID VAN DéFI

  Van bij het begin werd ik aangetrokken door een beleidsaanpak die niet uitgaat van traditionele scheidingslijnen, zoals deze tussen rechts en links of katholiek en seculier. De belangen van Brussel en onze democratische waarden worden voor elke burger met overtuiging en vastberadenheid verdedigd. Ik deel de waarden van vrijheid, verantwoordelijkheid en engagement die wij verdedigen op alle gebieden van het openbare, sociale en economische leven.