De oplossing voor Japanse bedrijven na de Brexit ? Brussel !

woensdag, 26 september, 2018

Londen seminarie - Brexit-oplossing voor Japanse bedrijven - Brussel"De uittocht van Londense bedrijven is begonnen", zegt Staatssecretaris voor Buitenlandse Zaken Cécile Jodogne. In het kader van de Brexit-strategie die ze heeft opgestart, reisde de Staatssecretaris p woensdag 26 september 2018 naar Londen om een economische missie voor te zitten en Japanse investeerders die daar gevestigd zijn, te ontmoeten.

Tijdens deze bijeenkomst zette Mevr. Jodogne de troeven van Brussel, in het hart van België, het derde meest geglobaliseerde land met het grootste aantal afgestudeerden in Europa: "In Brussel is er een intense internationale activiteit die heeft geleid tot de ontwikkeling van een diverse, meertalige en multiculturele dienstensector ". Brussel, een van Europa's meest multiculturele hoofdsteden, is namelijk de thuisbasis van vele Europese instellingen en internationale organisaties, en telt meer dan 1500 beroepsverenigingen.

Om investeerders aan te trekken werden tijdens dit evenement de troeven van het Brussels Gewest in de verf gezet :

  • Brussel is de Europese hoofdstad die het dichtst bij Londen ligt, en is de hoofdstad van Europa !
  • Brussel beschikt over hoogopgeleide, meertalige arbeidskrachten ;
  • Brussel is het belangrijkste diplomatieke beïnvloedingscentrum voor Europa;
  • De levenskwaliteit in Brussel is uitzonderlijk;
  • Het vastgoedaanbod is tot 5 keer interessanter dan in andere Europese steden;
  • Het heeft een gunstig fiscaal klimaat.

Brussel, een stad gespecialiseerd in Fintech

Dit zijn niet de enige troeven, aangezien de Brusselse hoofdstad zich de laatste jaren heeft kunnen specialiseren in e financiële sector. “Onze hoofdstad is het centrum bij uitstek voor  verschillende belangrijke financiële activiteiten", verklaart de minister, en voegt er vervolgens aan toe: "We staan bekend om onze back-office-activiteiten, zoals clearing of het beheer van geldoverschrijvingen”, voegt Cécile Jodogne eraan toe. Brussel is een kweekvijver voor Fintech-technologiebedrijven en al deze troeven hebben al een reeks Japanse bedrijven overtuigd, zoals MS AMlin of Fujitsu's wereldwijde R&D-afdeling voor blockchain.

De minister sprak de investeerders toe met de volgende woorden : “Als jullie willen uitbreiden in de Europese Unie, buiten het Verenigd Koninkrijk, dan is Brussel klaar om jullie te verwelkomen.”