DBDMH de nieuwjaarswensen van Cécile Jodogne aan de brandweer

vrijdag, 18 januari, 2019

Cécile Jodogne présente ses vœux aux pompiersDeze morgen was Staatssecretaris Cécile Jodogne op bezoek in de stafkazerne om haar nieuwjaarswensen voor 2019 over te maken aan de operationele en administratieve medewerkers van de DBDMH.

« Ik wens jullie een prachtig 2019 met veel geluk en succes voor jullie zelf en voor jullie naasten » ging ze van start. Ze heeft vervolgens de ploegen van de Brusselse brandweer gefeliciteerd voor hun werk « op operationeel gebied heeft de DBDMH zijn opdrachten altijd op een professionele en moedige manier uitgevoerd, zelfs in moeilijke omstandigheden zoals bij de aanslagen in 2016 ».

En aangezien 2019 een bijzonder jaar is, heeft ze van de gelegenheid gebruik gemaakt om even terug te komen op hetgeen de ploegen van de DBDMH en zijzelf, hand in hand, gerealiseerd hebben tijdens deze 4 jaar.

EEN NIEUWE ADEM VOOR DE DBDMH

In bijna 4 jaar werd er grondig nagedacht over de brandweerdienst in zijn geheel, hetgeen uiteindelijk uitgemond is in de hervorming van DBDMH, in voege getreden op 1 maart 2018 en die de DBDMH voorzien heeft van een duidelijke hiërarchische structuur waarin ieders rol goed gedefinieerd is.

Tijdens haar legislatuur heeft Cécile Jodogne ook werk gemaakt van het onderhoud en de renovatie van infrastructuur. De eerste realisaties zitten trouwens in hun slotfase. Het vervolg van de werken is reeds gepland en 2 projecten voor nieuwe kazernes worden binnenkort gelanceerd, de ene aan Delta en de andere in Anderlecht.

Cécile Jodogne herinnert tot slot aan alles wat gedaan werd zodat de DBMDH beantwoordt aan de federale verplichtingen inzake civiele veiligheid. Met onder meer belangrijke veranderingen voor de aanwerving en de bevordering van het operationeel personeel.

« Ik heb vertrouwen in de capaciteit van de ploegen, van de troep, om een echte bedrijfscultuur te ontwikkelen waarin iedereen zijn plaats vindt en zich gewaardeerd voelt » besloot ze.