62% meer vrouwelijke kandidaten tijdens de wervingscampagne van de Brandweer Brussel in 2016

dinsdag, 21 juni, 2016

De cijfers van de onlangs afgeronde wervingscampagne van Brandweer Brussel tonen aan dat er zich ditmaal aanzienlijk meer vrouwelijke kandidaten hebben ingeschreven. Zo hebben 409 vrouwen zich dit jaar kandidaat gesteld in vergelijking met de 252 vrouwen tijdens de vorige wervingscampagne in 2012. Dit vertegenwoordigd een stijging van niet minder dan 62%. Het totale aantal kandidaturen.

vrouwelijke brandweerlieden DBDMH “Ik ben tevreden met de resultaten van de aanwervingscampagne van dit jaar en blij te kunnen vaststellen dat onze inspanningen om de diversiteit bij het Brussels brandweerkorps te promoten hun vruchten afwerpen. 157 vrouwelijke kandidaten meer, dat bewijst de efficiëntie van de initiatieven die we genomen hebben, met name de recente open-deur-dag voor vrouwen” legt Cécile Jodogne, Staatssecretaris bevoegd voor Brandweer Brussel, uit.

Na ondertekening van het Diversiteitscharter van Brandweer Brussel door Cécile Jodogne, werden verschillende initiatieven gelanceerd zoals :

  • De Meet and Greet (7 maart) voor vrouwen waarop het beroep van brandweervrouw en de verschillende loopbaanopportuniteiten binnen Brandweer Brussel werden voorgesteld. Aan dit evenement heeft een vijftigtal vrouwen deelgenomen.
  • Het Partnerschap met Beezy.brussels om Brusselaars (M/V) te sensibiliseren voor een job binnen Brandweer Brussel.

Gesterkt door deze zeer positieve resultaten, wensen de Staatssecretaris en de Directie van Brandweer Brussel de diversiteit binnen de Dienst verder te promoten.