Cécile JODOGNE - STAATSSCRETARIS VOOR HET BRUSSELSE GEWEST MINISTER VAN DE BRUSSELSE FRANSTALIGE REGERING

Stereopsia : Het forum voor immersieve technologieën is van start gegaan in Brussel ! (3D, VR en MR)

maandag, 11 december, 2017

stereopsiaDeze week wordt in het centrum van Brussel, van maandag tot woensdag, het forum Stereopsia georganiseerd door de VZW IMAGE&3D Europe. Dit evenement wordt ook het “World Immersion Forum” genoemd en behelst alle aspecten van immersieve technologieën en contents : cinema en 3D, virtual of mixed reality. Het forum is een must voor alle actoren uit de sector van de immersieve technologieën en contents.  

Stereopsia vindt voor de eerste keer plaats in Brussel (BOZAR) van 11 tot 13 december 2017. De hoofdstad van Europa werd geselecteerd met name omdat het een belangrijk beleidsplan ontwikkelt - “NextTech Plan” genaamd - die van de virtual reality een prioriteit maakt.  

Dit jaar bestaat Stereopsia uit verschillende professionele luiken waaronder een wetenschappelijke conferentie, een opleiding in Mixed Reality, een beroepsconferentie, een ruimte met stands en demonstraties van VR, een wedstrijd met VR en 3D films en contents en tot slot een diner tijdens dewelke de “Lumiere Awards” van het Advanced Imaging Society en VR Society van Hollywoord voor de EMEA zone (Europa, Midden-Oosten en Europa) zullen worden uitgereikt. Tijdens dit laatste deel, zal de Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Cécile Jodogne de eer krijgen om een prijs overhandigen.

Stereopsia voorziet ook een networking ontbijt voor het netwerk Women in XR Europe (12/12 van 8u30 tot 10u30), een Meet-up (12/12 van 18u tot 21u) en een ontbijt voor de French Tech Brussels (13/12 van 8u tot 9).

Brussel en Plan NextTech

Een van de redenen waarom het forum in Brussel is geland : het ambitieuze plan voor economische ontwikkeling die van de digitale technologie en meer in het bijzonder de virtual reality één van de prioriteiten van het beleid van het Brussels Gewest maakt. Het Brussels Gewest mobiliseert talrijke middelen om haar groei en innovatiedoelstellingen te behalen.

De bedoeling van NextTech is om een omgeving te creëren ter ondersteuning en bevordering van de oprichting en groei van ondernemingen actief in de informatie- en communicatietechnologieën in het Brussels Gewest door een reeks concrete doelstellingen en maatregelen aan te reiken.  

Meer weten :

Meer informatie over het Plan Next Tech Brussels : http://nexttech.brussels

De website van het Forum Stereopsia

Opgelet :  de toegang tot de conferenties is betalend met verplichte inschrijving, terwijl de toegang tot de zone met stands en projecties en demo’s van Virtual Reality gratis en voor iedereen toegankelijk is.