SIMONE A SOIF !

vrijdag, 1 juni, 2018

Bezoek SImone a soif ! “Simone a soif !” ontmoeten ? De gedachte alleen al doet ons watertanden ! De welgekende Schaarbeekse startup laat haar producten breed uitzwermen in België. Recent werden verkooppunten geopend in Nederland en er zijn contacten met Parijs.  

Vorige jaar gaf een fondsenwerving een nieuwe impuls aan “Simone a soif!” en daardoor kan een internationale uitbreiding overwogen worden.

De ontmoeting tussen Cécile Jodogne en Alexandre Van Der Vaeren op donderdag was onder meer de gelegenheid om een stand van zaken te maken van de steunmaatregelen voor export die het Brussels Gewest aanbiedt. De forfaitaire steun van 20.000 € waarmee een voltijdse medewerker kan worden aangeworven voor de ontwikkeling van een exportproject, of nog de tussenkomst voor de prospectiekosten in het buitenland. Dit zijn steunmaatregelen waarvan deze startup gebruik kan maken om zich in de export te lanceren.

Er bestaan ook BEST-opleidingen voor de nieuwe exporterende ondernemingen. Elk jaar worden tien sessies georganiseerd tussen de maanden januari en juni.  

Op het programma : analyse van een business plan, gepersonaliseerde coaching over de wettelijke aspecten, de internationale betalingstechnieken of nog de verschillende soorten overeenkomsten.

 (Voor meer informatie : inforusselsexport.be of 02 800 40 00)

Een verfrissende en veelbelovende ontmoeting. We zouden durven zeggen : op weg naar de export, “SIMONE A SOIF” !

Een aantal nuttige links :