De opleidingen "Reageren in noodsituaties" gaan opnieuw van start

maandag, 16 april, 2018

Deze gratis opleidingen worden elk eerste weekend van de maand mei tot december 2018 (met uitzondering van augustus en september) georganiseerd worden. Twee opleidingen worden voorzien in de voormiddag (van 9u30 tot 12u30) en twee in de namiddag (van 13u30 tot 16u30). In totaal zullen 48 sessies worden gegeven. Om de interactie met de opleiders te bevorderen, zullen maximaal 20 deelnemers per sessie worden toegelaten. Een sessie duurt 3 uur.

Alle deelnemers raden u dit aan !

“Meer dan 90% van de Brusselaars zijn tevreden en 99% van de deelnemers zouden de opleiding “reageren in noodsituaties” aanraden bij kennissen” verklaarde Cécile Jodogne maandagmorgen tijdens een persconferentie in de stafkazerne van de Helihaven van de DBDMH.

De terugkeer van de opleidingen “reageren in noodsituaties” wordt aangekondigd, met een nieuwe formule voor 2018. De Staatssecretaris hernieuwt haar steun aan de opleidingen die georganiseerd worden in samenwerking met de DBDMH, het Belgische Rode Kruis en het IODMH. Op haar voorstel wordt door de Brusselse Regering een budget van 80.000 euro toegekend voor de organisatie van de opleidingen in 2018.

Nieuwigheid 2018 : cardiopulmonaire reanimatie

Nieuwigheid dit jaar : de cardiopulmonaire reanimatie zal  centraal staat tijdens deze nieuwe opleidingen. “Als Brusselaar en Staatssecretaris voor Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp in het Brussels Gewest, wens ik via deze opleidingen burgers aan te moedigen zich vertrouwd te maken met levensreddende handelingen en de juiste reflexen in noodsituaties, maar wil ik ook interesse opwekken voor meer volledige opleidingen, zoals de opleiding eerste hulp, georganiseerd door het Belgische Rode Kruis” benadrukte ze.

 

Reageren in noodsituaties : praktische info

Meer info over deze opleidingen en het inschrijvingsformulier vindt u terug op de website Reageren in noodsituaties.