Cécile JODOGNE - STAATSSCRETARIS VOOR HET BRUSSELSE GEWEST MINISTER VAN DE BRUSSELSE FRANSTALIGE REGERING

Inhuldiging van DigitYser, nieuwe technologische hub in Brussel

dinsdag, 19 december, 2017

DigitYserVanavond tussen 18u30 en 21u30 wordt het nieuwe Brusselse technologische hub DigitYser gelanceerd. Deze hub is gevestigd te Antwerpselaan in Brussel en reeds 500 mensen hebben hun deelname aan het evenement bevestigd.

Deze ruimte heeft haar intrek genomen in een prestigieus gebouw van 2000 m². Sinds april werden er 45 evenementen georganiseerd, goed voor meer dan 1000 deelnemers.

De nieuwe plek werd mede opgericht door Philippe Van Impe en Tanguy Vandelinden en wil de ontmoetingsplaats bij uitstek worden voor alle organisaties, conferenties, evenementen met betrekking tot technologisch ondernemerschap in Brussel. DigitYser heeft namelijk als roeping een “community tech hub” te ontwikkelen die tegemoet komt aan maatschappelijke doelen. Een van deze doelen bestaat uit het bieden van opleidingen van het korte, lange en/of aangepaste type, werkruimtes, showroom, vergader- en testzalen, mogelijkheden voor projectontwikkeling (hackathon, coaching, ondernemerschapsmentoring, enz.) vergaderruimtes voor de informele tech communities, bedrijfsadvies met betrekking tot de aanpassing aan technologieën en een internationaal expertisenetwerk gespecialiseerd in deze technologieën.

De eerste verdieping is voor iedereen vrij toegankelijk. Dit is een gratis ruimte waarin eender wie op zijn laptop aan zijn persoonlijke projecten kan komen werken. Op de andere verdiepingen : open coworking spaces  met zalen waar opleidingen worden gehouden zoals bijvoorbeeld de codering of promotie van informatica bij jongeren.  Bij DigitYser staan ze niet stil. Dagelijks worden er verschillende activiteiten georganiseerd zoals conferenties, seminaries enz.

Bij haar bezoek op 15 november laatstleden liet de Staatssecretaris weten dat haar administratie, Brussel Invest & Export elk trimester er de laatste nieuwigheden zal voorstellen met het oog op de ondersteuning van de ondernemers. Op die manier worden startups ook geholpen bij hun internationalisering.

DigitYserMet wat DigitYser allemaal voorstelt kan het een onontbeerlijke ruimte worden voor alles wat te maken heeft met artificiële intelligentie, big data en virtual reality, waardoor het een referentiepunt wordt om ondernemers te gidsen bij de digitale transformatie van hun (Z)KMO’s.

We kunnen nu al melden dat er in 2018 hackatons georganiseerd zullen worden voor projecten ter ontwikkeling van applicaties, met name over het thema aids.

Meer info : https://digityser.org/