Infrastructuur : de Belgisch-Ivoriaanse zakelijke opportuniteiten

dinsdag, 24 oktober, 2017

Economische missie Ivoorkust  : infrastructuurDe Ivoriaanse regering lijkt een groot deel van haar begroting 2018 te willen besteden aan investeringen voor basisinfrastructuur. Ideaal voor de Belgische handel aangezien ons land gespecialiseerd is in dergelijke soort export, en in het bijzonder Brussel in de bouwsector.

De huidige Ivoriaanse economische groei vereist talrijke investeringen in infrastructuur. Volgens de leden van de Ivoriaanse regering werd in de begroting 2018 de nadruk gelegd op de basisinfrastructuur alsook op de investeringen in de energiesector ter begeleiding van de industriële ontwikkeling en het welzijn van de bevolking.

Dit is voor België – op dit ogenblik vertegenwoordigd door een delegatie op economische missie in Abidjan - dus de gelegenheid om haar gespecialiseerde ondernemingen in energetische infrastructuur, drainage, zuivering, water of nog duurzaam bouwen, in de kijker te zetten. Twee  bedrijven uit deze sectoren zijn reeds aanwezig in Ivoorkust en hebben al enkele mooie emblematische realisaties op hun palmares staan. Succesvolle projecten die ook als steun en referentie kunnen dienen voor onze kandidaat-exporteurs.

“De internationale handel maakt integraal deel uit van het Belgisch DNA. We mogen niet aarzelen om het werk van onze ondernemingen die hoogtechnologische producten en diensten ontwikkelen in de kijker te zetten. Deze ondernemingen onderscheiden zich door hun capaciteit om projecten in overleg met plaatselijke overheden uit te voeren en zich aan te passen aan zeer verschillende en soms zelfs zeer complex contexten” verklaart Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Cécile Jodogne.

De Ivoriaanse Minister voor Industrie en Mijnbouw Jean Claude Brou heeft overigens benadrukt partnerschappen te willen sluiten met de privésector. Nogmaals een kans die België met beide handen moet grijpen indien ze zich wil blijven profileren als land van ondernemers, gebaseerd op innovatie en hoge toegevoegde waarde.