Hub.brussels heeft voortaan een stappenplan en bestuurders

donderdag, 19 juli, 2018

hub.brussels Amper zes maanden na de oprichting van hub.brussels beschikt het agentschap nu over zijn eerste beheersovereenkomst, een waar stappenplan voor de komende vijf jaar. Daarin worden de prioriteiten van het agentschap vastgesteld, zodat het de referentie kan worden voor iedereen die wil ondernemen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Voortaan staan ondernemingen centraal bij de activiteiten van hub.brussels.

Didier Gosuin, Brussels minister voor Economie en Cécile Jodogne, Brussels Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel hebben deze herziening van de dienstverlening aan de ondernemingen tot op het einde gedragen en hebben en vrouwelijk duo aan het roer gezet : Isabelle Grippa, directrice generaal, en Annelore Isaac, adjunct-directrice-generaal. Twee vrouwen die dus aan het hoofd van het agentschap zullen staan bij de start in september.

Om die doelstelling te bereiken, zijn de opdrachten van hub.brussels opgedeeld in drie pijlers:

  • Ondernemingen begeleiden in België en het buitenland;
  • Het investeringsklimaat en de aantrekkelijkheid van investeringen bevorderen;
  • De overheidsdiensten ondersteunen. Hub.brussels zal verantwoordelijk zijn voor economische monitoring, maar zal ook aanbevelingen moeten formuleren voor het economische beleid.

Met de goedkeuring van deze eerste beheersovereenkomst is alles voorhanden voor de uitvoering van de hervorming die het institutionele landschap op het vlak van ondersteuning van het bedrijfsleven grondig heeft gewijzigd.

“De weelde aan expertise bij hub.brussels gaat uit van een duo dat elkaar goed aanvult en een goede kennis van het institutionele landschap koppelt aan uitgebreide ervaring met de bedrijfswereld. Isabelle Grippa als voormalige bestuurster van Atrium, Impulse en finance.brussels en Annelore Isaac als ervaringsdeskundige bij uitstek: ze vertegenwoordigen samen het ultieme evenwicht om de nakende verandering te begeleiden en van het agentschap de uitnemende organisatie te maken die het wil zijn en die onze ondernemers verdienen”, stelt Brussels minister van Economie Didier Gosuin.

 “Dit vrouwelijke duo werd aangesteld na een brede zoektocht en een grondige selectie door een externe, onafhankelijke jury. Dankzij hun benoeming beschikt hub.brussels voortaan over een leidinggevend kader, dat de toekomst van de instelling moet consolideren vanuit een logica van goed bestuur, waarbij maatschappelijke verantwoordelijkheid gekoppeld wordt aan nauwkeurigheid en dynamiek. Dat alles moet de ondernemingen ten goede komen.” verklaart Cécile Jodogne, Brussels Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel.