Cécile JODOGNE - STAATSSCRETARIS VOOR HET BRUSSELSE GEWEST MINISTER VAN DE BRUSSELSE FRANSTALIGE REGERING

Euroclear verhuist holding van Londen naar Brussel

woensdag, 7 maart, 2018

Euroclear Holding Na Lloyd’s, Moneygram, QBE en MS Amlin verwelkomt het Brussels Hoofdstedelijk Gewest binnenkort de holding Euroclear, de expert in afwikkeling van effectentransacties. “Ik ben verheugd met de komst van de holding Euroclear in Brussel. Het Brusselse karakter van deze onderneming die reeds veel heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van onze financiële plaats wordt hierdoor nogmaals versterkt.   Hiermee beschikt Brussel over een bijkomend argument in de concurrentiepositie die ze inneemt in het kader van de Brexit. Dit goede nieuws geeft nog meer geloofwaardigheid aan de acties bedoeld om nog meer ondernemingen aan te trekken in Brussel”, verklaart de Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel en Buitenlandse Investeringen Cécile Jodogne.

“Onze positieve visie over de gevolgen van de Brexit op de investeringen in Brussel en op de behoeften tot vestiging van de zetels van talrijke financiële instellingen en internationale organisaties, heb ik vertaald in de doelstellingen van het Brusselse coördinatieplatform Brexit” legt ze uit.

Overigens heeft de Staatssecretaris sinds 2016 verschillende voorbereidende initiatieven gelanceerd voor een Brusselse marketing met focus op potentiële buitenlandse investeerders. Afgelopen jaar werden in Londen verschillende acties gevoerd teneinde de ondernemingen die een zetel in Europa wensen te behouden in Brussel aan te trekken.

Door missies te organiseren in de Belgische Ambassade in Londen en door samen te werken met de Beroepsvereniging van de Vastgoedsector (BVS) wenst de Staatssecretaris de tendens uit te breiden en de ondernemingen die een zetel in Europa zullen moeten vestigen een gestructureerd aanbod voor te stellen, aangepast aan hun behoeften.