Cécile JODOGNE - STAATSSCRETARIS VOOR HET BRUSSELSE GEWEST MINISTER VAN DE BRUSSELSE FRANSTALIGE REGERING

Een delegatie Japanse kopers voor eat ! BRUSSELS

vrijdag, 8 september, 2017

Eat! Brussels “Als we grote merken die Brussel bekend maken in de kwaliteitssector opwaarderen en in een nieuw licht plaatsen,  verhogen we ook onze zichtbaarheid op internationaal vlak” benadrukt Cécile Jodogne.

Dit evenement is een belangrijk moment voor Brussel. Eat! BRUSSELS is een fantastisch culinair feest dat van 7 tot 11 september doorgaat in het Warandepark.

Japanse kopers verleiden

Voor deze gelegenheid heeft Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Cécile Jodogne, met haar administratie Brussel Invest & Export (BI&E) een ontmoeting georganiseerd met 6 potentiële Japanse kopers in de sector van de delicatessen. Drie Japanse vakjournalisten zullen ook aanwezig zijn. Deze actie ligt in het verlengde van de deelname van Brussel aan de Foodex beurs in Japan.

De banden tussen ondernemers en actoren versterken

Het festival eat! BRUSSELS is niet alleen de perfecte gelegenheid om de gewesten, provincies en steden waarmee we verbonden zijn door samenwerkingsakkoorden, kenbaar te maken en in de kijker te zetten, maar ook om de contacten tussen de ondernemers en de kopers uit te sector te versterken. Dit jaar nog promoot ons gewest onze bilaterale partners door middel van hun gastronomie.

Er staat een bezoek aan de grote namen uit de Brusselse gastronomie op het programma (Brusselse chocolaterie en banketbakkerij).

450 ondernemers in de voedingsmiddelenindustrie

Cécile Jodogne sprak met enkele deelnemers en is reeds verheugd over het succes van deze ontmoeting waarbij de sector van de “delicatessen” in de verf wordt gezet. De voedingsmiddelensector in Brussel telt meer dan 450 bedrijven, ambachtslui die aandacht hebben voor de kwaliteit van hun producten. De meesten zijn KMO’s, 90% stellen minder dan 50 mensen te werk.