Buenos Aires, Montevideo, nieuwe markten voor de Brusselse spitstechnologie

maandag, 25 juni, 2018

buenos aires montevideoAchtentwintig Brusselse bedrijven en organisaties nemen deel aan de economische en prinselijke zending in Buenos Aires en Montevideo. Er is dus een specifiek belang voor de Brusselaars met de deelname van belangrijke spelers uit de sectoren van de bouw (duurzaam bouwen en groene technologieën), financiële diensten van geavanceerde technologie (FinTech), juridische (arbitrage) en tot slot de audiovisuele sector.

Voor Cécile Jodogne, die de Brusselse delegatie leidt, sluit deze missie perfect aan bij de actiestrategie die zij sinds het begin van haar mandaat heeft aangestuurd, met de nadruk op de toonaangevende sectoren van het economische dienstenweefsel van Brussel.

"De prinselijke missie zal ook de gelegenheid zijn om de positie van Brussel in het netwerk van grote internationale Europese steden te versterken, naar aanleiding van de Brexit," zegt de Staatssecretaris van Buitenlandse Handel.

De Brusselse delegatie omvat ook bedrijven uit de chemische industrie, energie en CleanTech of nog de farmaceutische industrie.

Kort overzicht van de werkassen tijdens de missie

Om de Brusselse expertise te doen gelden, zal Brussels Invest & Export (hub.brussels) diverse promotieactiviteiten organiseren voor potentiële partners in Zuid-Amerika.

Voor de Brusselse bedrijven en organisaties die gespecialiseerd zijn in duurzaam bouwen, worden twee seminaries georganiseerd in Buenos Aires en Montevideo.

De tentoonstelling van de realisaties van architecten en ontwerpers in het Museum voor Architectuur en Design in Buenos Aires zal twee weken duren.

De Brusselse bedrijven actief in duurzaam bouwen zullen kennis maken met investeringsprojecten van Argentinië en Uruguay.

De Brusselse delegatie zal een bezoekje brengen aan de "Altman Eco Office", het eerste Argentijnse gebouw dat LEED2009-certificering (Leadership in Energy and Environmental Design) behaalde. Tot slot zullen de groene technologieën in Brussel in brede zin worden voorgesteld aan het Argentijnse netwerk van gemeenten die strijden tegen de opwarming van de aarde (RAMCC).

Op een heel ander gebied organiseert CEPANI een workshop ter bevordering van de expertise van de Brusselse advocatenkantoren in bemiddelings- en arbitragezaken met betrekking tot handelsgeschillen.

De actoren uit de audiovisuele sector zullen ook niet op hun honger blijven zitten. Tijdens een seminarie over dit onderwerp zullen de troeven, talenten en expertise van de Belgische audiovisuele sector worden voorgesteld aan een groep Uruguayaanse professionals. Het doel is om audiovisuele samenwerkingen en coproducties met producenten, technici, acteurs, distributeurs en financiers te stimuleren.

 

 

Photo © M.Tickle - Puente de la Mujer (Puerto Madero, Buenos Aires)