Brusselse brandweerlieden van de DBDMH : klaar voor het wereldkampioenschap van 2019 !

dinsdag, 18 september, 2018

Belgian Fire Games 2018Daar zijn ze weer ! De Brusselse brandweer staat nog maar eens op het podium van de Belgian Fire Games !  

Zondag 16 september, op het trainingscentrum van de Provincie Limburg, hebben onze brandweerlieden zich van hun beste kant laten zien tijdens opmerkelijke prestaties in verschillende disciplines.

Met meer dan honderdwaren ze, afkomstig alle hulpverleningszones van het land, bekampen elkaar tijdens proeven waarbij teamgeest, strategie en fysieke conditie voorwaarden zijn voor de overwinning.

Bovendien zullen onze Brusselse brandweerlieden de eer hebben om onze nationale kleuren te verdedigen op het wereldkampioenschap in Chengdu, China in augustus 2019. Daar wordt het evenement al volop voorbereid. De aftelklok staat op D-324, zie :  http://www.chengdu2019wpfg.com/en/index.html

De gewonnen proeven

De Brusselse brandweerlieden hebben goede resultaten behaald in verschillende proeven : de eerste plaats voor de proef onder de grond, een derde plaats bij een ontzetting uit een autobus en een uitstekend resultaat voor de proef van de watertoren.

Na afloop van de geplande proeven kwamen ze gelijk te staan met een team uit Limburg. De Brusselaars wonnen het touwtrekken en kwamen zo als uiteindelijke winnaar uit de bus.