Cécile JODOGNE - STAATSSCRETARIS VOOR HET BRUSSELSE GEWEST MINISTER VAN DE BRUSSELSE FRANSTALIGE REGERING

Brusselse brandweer blinkt uit op de World Police & Fire Games 2017

vrijdag, 18 augustus, 2017

World Police & Fire Games 2017 Op donderdag 17 augustus werd de slotceremonie van de World Police & Fire Games gehouden in Los Angeles. Gedurende deze 10-daagse competitie hebben meer dan 10.000 brandweerlieden en politiemensen uit 70 landen tegen elkaar gestreden tijdens afwisselende sportproeven, van de triatlon tot de Stair-Race (proef waarbij 62 verdiepingen in brandweerkledij moeten worden beklommen).

De 22 brandweerlieden van het Brusselse team hebben niet minder dan 30 medailles weten te veroveren (13 gouden, 11 zilveren en 6 bronzen) in 10 verschillende disciplines ! De DBDMH had zich al weten te onderscheiden tijdens de vorige editie in 2015. Toen behaalde de Brusselse brandweer 9 medailles.

“Ik ben zeer trots op de prestatie van het Brusselse team op de Word Police and Fire Games” verklaart Cécile Jodogne, Staatssecretaris bevoegd voor de DBDMH. “Het spreekt voor zich dat hun deelname en hun succes bijdragen aan het imago van Brussel in het buitenland. Tegelijkertijd is dit een evenement dat de mannen en vrouwen van de DBDMH met elkaar verbindt en motiveert. De World Police and Fire Games zijn voor de Brusselse brandweerlieden de ideale gelegenheid om hun uitmuntendheid en professionalisme te tonen aan de wereld en om de reeds bestaande contacten van de DBDMH met hun buitenlandse tegenhangers te versterken, met name in het kader van opleidingen en de uitwisseling van expertise” voegt ze eraan toe.

 De Staatssecretaris zal de mannen en vrouw van het Brusselse team bij hun terugkomst feliciteren met hun mooie prestatie.