Cécile JODOGNE - STAATSSCRETARIS VOOR HET BRUSSELSE GEWEST MINISTER VAN DE BRUSSELSE FRANSTALIGE REGERING

Brussel neemt 5 startups mee naar wereldbeurs LAVAL VIRTUAL

maandag, 26 maart, 2018

LAVAL - virtual reality beursVanmorgen nam Cécile Jodogne deel aan de persconferentie waarbij de volgende grootste wereldbeurs voor virtuele werkelijkheid werd aangekondigd. Deze gaat door in Laval, Frankrijk, van 4 tot 8 april 2018. Vijf Brusselse ondernemingen met innovatieve projecten in dit domein zullen ons Gewest vertegenwoordigen op deze uitzonderlijke beurs : Demute, OneBonsai, LucidWeb, Ouat! en Poolpio.  

Virtual reality begint steeds meer deel uit te maken van het bedrijfsleven. De impact van deze nieuwe technologie zal zorgen voor een revolutie in informatieverstrekking op wereldschaal, bedrijfsmanagement, opvoeding,…. Het kan elke dag in talrijke sectoren gebruikt worden gaande van de retail, naar de audiovisuele sector, de gezondheid en de chirurgie of nog de interactieve training. De steeds groeiende vraag naar virtual reality producten leidt tot een enorme potentiële groei van de markt. Om aan elk van deze uitdagingen tegemoet te komen, hebben Brusselse startups unieke technologieën ontwikkeld in diverse en gevarieerde sectoren zoals middelware, bezoeken in virtual reality, marketing, verkoop of nog geluid. Het Gewest is zich bewust van het potentieel en heeft specifieke steunmaatregelen ontwikkeld om ondernemingen uit de sector te ondersteunen bij hun ontwikkeling en internationale uitbreiding.

Voor Staatssecretaris Cécile Jodogne : “Brussel heeft de mogelijkheid om een echt knooppunt voor nieuwe technologieën te worden. De digitale sector vertegenwoordigt 7,6% van het BBP van het Gewest. In Brussel zijn 31.578 mensen tewerkgesteld in de technologische industrieën. De Brusselse digitale markt groeit snel en breidt haar activiteitengebied uit via een dertigtal ondernemingen actief in de virtuele, verhoogde en gemengde realiteit. Daarom investeren we 8 miljoen euro via ons driejaarlijks plan NexTech.Brussels. Dit plan bestaat uit 20 concrete maatregelen bedoeld om van het Gewest een internationale digitale hub te maken. Een van deze maatregelen is het beter voorbereiden van onze bedrijven op internationale beurzen, zoals dat trouwens het geval zal zijn in Laval Virtual.”  

Hub.brussels, de exporttak (voormalig BI&E) en de businesstak (cluster screen.brussels) hebben een succesformule bedacht voor de promotie van ondernemingen in het buitenland. Naast de missies en beurzen, zorgt de toenadering tussen Brusselse en lokale ondernemingen ervoor dat ondernemers partnerschappen aangaan. Ter plaatse worden evenementen georganiseerd om uitwisselingen tussen de twee ecosystemen te versterken.

Na Laval zet de VR-route zich verder met haltes in Rijsel (Series Mania), Cannes (Marché du Film), Crans Montana, Keulen (Gamescom) om te eindigen met het Filmfestival in Venetië in september en de IDFA van Amsterdam in november.