Brussel, ideaal gewest voor de internationale ontwikkeling van een dienstenonderneming

vrijdag, 4 mei, 2018

Obelis groep bezoekOp woensdag 2 mei heeft Staatssecretaris Cécile Jodogne een bezoek gebracht aan de nieuwe kantoren van Obelis Group, leader in consultancy in Europese regelgeving in de sector van de  cosmetica, het medisch en paramedisch materiaal.

Obelis biedt talrijke oplossingen aan voor haar klanten waaronder advies in CE-markering die voor meer dan 3 000 fabrikanten in meer dan 60 landen het recht op vrij handelsverkeer verleent op het volledige grondgebied van de Europese Unie. Als grootste gemachtigde vertegenwoordiger speelt Obelis de rol van tussenpersoon tussen de fabrikanten en de autoriteiten.  

“Onze belangrijkste doelstellingen bestaan erin ondernemingen te helpen om een duidelijker beeld te krijgen van de Europese regelgeving, om de toegang tot de markt met betrouwbare producten mogelijk te maken, en daarbij bijzondere aandacht te hebben voor de gezondheid van de gebruikers” bevestigt Sandra Ferretti, Verantwoordelijke van de Overeenstemming. 

Export, centraal in hun activiteiten

 “Als Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel is de dienstensector één van onze prioriteiten. De Brusselse economie bestaat voor 90% uit diensten en deze zijn verantwoordelijk voor 45% van de Brusselse export” merkt Cécile Jodogne op.

Als beïnvloeder op deze Europese nichemarkt sinds haar oprichting 30 jaar geleden, is Obelis een mooi voorbeeld van een familiale KMO die zich verder ontwikkeld heeft dankzij haar internationalisering, een soms onontbeerlijke stap voor ondernemingen. Vandaag zijn er meer dan 50 mensen tewerkgesteld. Sandra Ferretti legt uit : “De export vertegenwoordigt meer dan 95% van onze omzet”. Alle diensten geleverd door Obelis zijn namelijk van die aard dat ze geëxporteerd kunnen worden. Ondertussen zijn ze actief in verschillende landen zoals de Verenigde Staten, Brazilië, Chili, China en vele anderen.

“We hebben kantoren in België, de Verenigde Staten en Israël, en onlangs hebben we een antenne geopend in China !” voegt Gideon Elkayam eraan toe, oprichter van het bedrijf en Algemeen Directeur sinds 1988.Obelis bezoek

Sinds kort is Cécile Jodogne terug van een economische missie in China. Ze herinnert eraan dat het in contact brengen met de economische handelsattaché gevestigd in Shanghai misschien een opportuniteit kan zijn voor Obelis : “ons netwerk van EHA’s aanwezig in alle uithoeken van de wereld is er net om de Brusselse ondernemingen gratis bij te staan bij deze stappen”, voegt ze eraan toe. 

Als lid van de werkgroepen van de Europese Unie en van de Europese Unie en als expert in deze groepen, neemt Obelis zeer vaak deel aan vergaderingen. Obelis wordt ook voorafgaand geraadpleegd bij de opmaak van een wet. In deze omstandigheden is een lokalisering in Brussel onontbeerlijk !

De onderneming is ook trots op haar stageprogramma, getiteld “Obelis Internship Program O.I.P.” Elk jaar worden jongeren uit de hele wereld verwelkomd. Obelis biedt immers een dynamisch en aangenaam werkkader waarbij de tevredenheid van de werknemers op de eerste plaats komt, gevolgd door die van de klanten.

Directeur Obelis Group

Obelsi Group bezoek