Cécile JODOGNE - STAATSSCRETARIS VOOR HET BRUSSELSE GEWEST MINISTER VAN DE BRUSSELSE FRANSTALIGE REGERING

Ambachtelijke zeep made in Brussels valt in de smaak in het buitenland !

donderdag, 29 maart, 2018

Savonneries Bruxelloises Het merk Savonneries Bruxelloises kent een goede export : “Meer dan 75% van onze omzet wordt gerealiseerd in het buitenland. De afgelopen 3 jaar hebben we trouwen naar nieuwe markten geëxporteerd, zoals China, Vietnam, of nog Taiwan” verklaart Bastien Hache, communicatie- en marketingverantwoordelijke voor het merk.

“Het merk Brussel is een gevestigde waarde”

"Ik geloof sterk in de internationale ontwikkeling van Brusselse bedrijven die op een traditionele manier werken, en het is deze authentieke knowhow eigen aan onze hoofdstad die gewaardeerd moet worden op internationale beurzen en tijdens economische missies. Het merk Brussel is een gevestigde waarde, en men mag zeker niet twijfelen om het te gebruiken om meer deuren in het buitenland te openen. Ons netwerk van economische en handelsattachés over de hele wereld is er om Brusselse bedrijven kosteloos te begeleiden in de stappen, "verklaarde Cécile Jodogne.

Een productieactiviteit in het hartje van de stad

Savonneries Bruxelloises Cécile Jodogne begaf zich gisterochtend in het hart van een oude industriële wijk in het noorden van Brussel om het atelier van Savonneries Bruxelloises te bezoeken.

Zodra je de voordeur binnengaat, word je overvallen door een veelheid van geuren, de ene geparfumeerder dan de andere. Enige voorzichtigheid is echter geboden : de vloer is wat glad, verweerd door de jarenlange zeepproductie sinds 1926.

De Brusselse zeepfabriek produceert hoogwaardige zeep voor vele cosmetische, farmaceutische en zakelijke bedrijven van over de hele wereld, maar recentelijk ook voor hun eigen merk. Het bedrijf is niet gespecialiseerd in verzeping (het mengen van olie en cosmetisch soda), maar al het andere is “home made” : van productie tot distributie, via het maken van mallen en het drukken van de verpakking.

Savonneries Bruxelloises - atelierDe ambachtelijke werkplaats van Savonneries Bruxelloises biedt werk aan ongeveer tien mensen in een familiale sfeer en produceert ongeveer 40.000 zepen per dag.

"We onderscheiden ons als KMO-onderneming in de sector van de ambachtelijke zeepproductie  door ons vermogen om ons met veel flexibiliteit aan te passen aan de wensen van onze klanten." We starten bijvoorbeeld met productieprojecten vanaf bestellingen van 100kg, wat vrij zeldzaam is in de sector ", aldus Savonneries Bruxelloises. En deze flexibiliteit is niet het enige aspect waar de KMO trots op kan zijn.

Koninklijke erkenning

De knowhow van deze zeepfabriek is onlangs erkend door Z.K.H. de Koning, aangezien sinds 2016 het merk Savonneries Bruxelloises deel uitmaakt van de zeer exclusieve club van de Gebrevetteerde Hofleveranciers in België.