Cécile JODOGNE - STAATSSCRETARIS VOOR HET BRUSSELSE GEWEST MINISTER VAN DE BRUSSELSE FRANSTALIGE REGERING

Nieuws

20/07/2018

Vandaag, donderdag 19 juli 2018 heeft de Brusselse regering, op voorstel van Staatssecretaris Cécile Jodogne, de Heer Tanguy du Bus de Warnaffe aangeduid voor de functie van Officier-dienstchef van rang A5+ bij de Brusselse Hoofdstedelijke Dienst voor Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp. Hij zal in functie treden op 1 augustus 2018, voor een mandaat van vijf jaar.

In het kader van de grootste hervorming van de DBDMH sinds 20 jaar, heeft de Brusselse Regering de DBDMH voorzien van een directeur-generaal – officier-dienstchef na een procedure onder leiding van een onafhankelijke selectiecommissie, bestaande uit experten in overheidsmanagement en beroepsbrandweerlieden.

19/07/2018

hub.brussels Amper zes maanden na de oprichting van hub.brussels beschikt het agentschap nu over zijn eerste beheersovereenkomst, een waar stappenplan voor de komende vijf jaar. Daarin worden de prioriteiten van het agentschap vastgesteld, zodat het de referentie kan worden voor iedereen die wil ondernemen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Voortaan staan ondernemingen centraal bij de activiteiten van hub.brussels.

13/07/2018

Export van goederen +18%De Brusselse export verkeert in goede gezondheid : uitstekend nieuws voor de economische ontwikkeling van ons Gewest en voor de tewerkstelling van de Brusselaars.

Volgens de recente statistieken opgesteld op basis van de cijfers van de NBB, steeg de Brusselse export van goederen met 18% in 2017 ten opzichte van 2016, en bereikte het hiermee een volume van 7 miljard euro.

Het vervoermateriaal, de producten uit de chemische en de farmaceutische industrie staan op kop en de belangrijkste exportlanden van goederen zijn de buurlanden en de Verenigde Staten.

03/07/2018

Brazilië - bezoek Schréder Rio de Janeiro en Curitiba rekenen op de expertise, knowhow en nieuwe technologieën om de mobiliteit, veiligheid, duurzame ontwikkeling, openbare verlichting en connectiviteit te verbeteren. De lokale overheid heeft bovendien werk gemaakt van een ambitieus beleid en substantiële budgetten ter ondersteuning van haar grote stedelijke transformatieprojecten.

De Braziliaanse steden profiteren van de technologische vooruitgang en nemen ambitieuze initiatieven om de stedelijke ruimte te organiseren en het leven van hun burgers te verbeteren. Ze willen het voorbeeld worden van 'Smart cities' in Zuid-Amerika.

29/06/2018

missie in uruguay - filmindustrieIn het kader van de prinselijke missie in Uruguay, heeft de Staatssecretaris vanmorgen een seminarie geopend over samenwerking in de film- en audiovisuele sector.

In aanwezigheid van Maria Julia Muñoz, de Uruguayaanse minister van Onderwijs en Cultuur heeft Cécile Jodogne gewezen op het belang van deze sector in België. Sinds de jaren 90 is de audiovisuele productie gegroeid in de Federatie Wallonië-Brussel.

25/06/2018

buenos aires montevideoAchtentwintig Brusselse bedrijven en organisaties nemen deel aan de economische en prinselijke zending in Buenos Aires en Montevideo. Er is dus een specifiek belang voor de Brusselaars met de deelname van belangrijke spelers uit de sectoren van de bouw (duurzaam bouwen en groene technologieën), financiële diensten van geavanceerde technologie (FinTech), juridische (arbitrage) en tot slot de audiovisuele sector.

Pagina's