Cécile JODOGNE - STAATSSCRETARIS VOOR HET BRUSSELSE GEWEST MINISTER VAN DE BRUSSELSE FRANSTALIGE REGERING

Nieuws

13/11/2017

DBDMDH RellenStaatssecretaris voor Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp Cécile Jodogne veroordeelt scherp het geweld tegen de Brusselse brandweer en de politiediensten tijdens de rellen van zaterdagavond in Brussel.

“Werkmateriaal en een autopomp werden ernstig beschadigd. De DBDMH zal een klacht indienen tegen onbekende voor de beschadiging van het materiaal en de agressie tegen de brandweerlieden” verklaart de Staatssecretaris.

Brandweerlieden aanvallen terwijl zij hulp komen bieden en branden komen blussen is onaanvaardbaar !

Na identificatie van de daders van deze handelingen, zullen we erop toezien dat ze vervolgd worden zodat de herstelling kan plaatsvinden.

09/11/2017

Stereopsia -Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Cécile Jodogne hield vandaag een toespraak tijdens de persconferentie ter gelegenheid van het Forum Stereopsia (van 11 tot 13 december). Daar licht ze toe welke maatregelen het Brussels Gewest neemt om de ondernemingen uit de sector te ondersteunen.

Dit evenement van internationaal belang beoogt de uitwisseling van kennis tussen professionals uit talrijke nieuwe disciplines met betrekking tot de digitale technologie, de traditionele actoren uit de sector, de wetenschappers en onderzoekers uit de academische wereld.

09/11/2017

Seminarie - Londen Media “De uittocht van Londense bedrijven is gestart en er rest ons niet veel tijd meer om de media-industrie naar Brussel te halen” verklaart Staatssecretaris Cécile Jodogne. In het kader van de door haar opgestarte strategie Brexit, organiseerde de Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel, op woensdag 8 november, in Londen een seminarie voor de grote Britse mediabedrijven.

26/10/2017

Missie Ouagadougou - Burkina FasoNu de economische missie naar Ivoorkust is afgelopen, vliegt een deel van de delegatie van Belgische ondernemingen door naar Burkina Faso voor B2B-ontmoetingen,  seminaries en bedrijfsbezoeken. Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Cécile Jodogne – die deze missie leidt – zal ook de eer hebben om de president van de Republiek, ZH Roch Marc Christian Kaboré, te ontmoeten.

25/10/2017

Prinselijke zending Ivoorkust - Balans De prinselijke zending in Ivoorkust loopt ten einde. Hierbij een eerste balans van en terugblik op de opmerkelijkste evenementen. Gedurende 4 dagen hebben 90 deelnemers die 55 Brusselse ondernemingen vertegenwoordigen met elkaar afgesproken in Abidjan om de dienstensector te steunen, met name op gebied van economische infrastructuur, juridische diensten en ondernemingen uit de financiële sector.

24/10/2017

Economische missie Ivoorkust  : infrastructuurDe Ivoriaanse regering lijkt een groot deel van haar begroting 2018 te willen besteden aan investeringen voor basisinfrastructuur. Ideaal voor de Belgische handel aangezien ons land gespecialiseerd is in dergelijke soort export, en in het bijzonder Brussel in de bouwsector.

De huidige Ivoriaanse economische groei vereist talrijke investeringen in infrastructuur. Volgens de leden van de Ivoriaanse regering werd in de begroting 2018 de nadruk gelegd op de basisinfrastructuur alsook op de investeringen in de energiesector ter begeleiding van de industriële ontwikkeling en het welzijn van de bevolking.

Pagina's