Cécile JODOGNE - STAATSSCRETARIS VOOR HET BRUSSELSE GEWEST MINISTER VAN DE BRUSSELSE FRANSTALIGE REGERING

Nieuws

19/09/2017

 opleidingen reageren in noodsituaties - deelnemers “We hebben de gegevens van de website en de feedback van de organisatoren zo goed mogelijk benut om de beschikbaarheden tot op het einde van het jaar te optimaliseren zodat zoveel mogelijk Brusselaars kunnen deelnemen. En daarbij blijven we binnen de perken van het opgelegde budget voor de opleidingen” zegt Staatssecretaris voor Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp verheugd. In overleg met de organisatoren, kunnen nu 250 extra plaatsen worden voorgesteld.

18/09/2017

Economische zending - Silicon Valley Vandaag, maandag 18 september, starten twaalf Brusselse bedrijven uit de digitale sector een sectorale missie in Silicon Valley om nieuwe klanten in kaart te brengen, hun ontwikkelingsvooruitzichten te benutten en op zoek te gaan naar aangepaste handelspartnerschappen.

“Met de goedkeuring van de plannen nexttech.brussels en digital.brussels begin dit jaar, heeft de Brusselse Regering reeds aangetoond hoeveel belang ze hecht aan haar digitaal beleid. Deze missie ligt volledig in het verlengde van deze wens” verklaart Cécile Jodogne, die deze missie leidt.

15/09/2017

Vanaf 18 september leidt de Staatssecretaris een economische zending met Brusselse ondernemingen in Silicon Valley. Vrijdag betreurde ze dat deelnemers van de digitale incubator Molengeek verhinderd werden om deel te nemen aan deze missie. Gisterenavond, daags voor het vertrek, werd de reistoestemming  naar de Verenigde Staten (ESTA) opgeschort.  

We hebben op vrijdag 15 september rond 17u30 vernomen dat dankzij de gecombineerde acties van de kabinetten van Didier Reynders, Alexander De Croo en Cécile Jodogne, deze situatie werd gedeblokkeerd.

13/09/2017

SatADSLWerken met plaatselijke leveranciers, exporteren naar 45 landen en de voorkeur geven aan tussenpersonen in de exportlanden. Dat is nu net dynamisch ondernemerschap en een bewijs dat internationale handel perfect verenigbaar is met plaatselijke en duurzame ontwikkeling. We leggen het even uit.

Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel, Cécile JODOGNE, heeft zopas de verantwoordelijken van SatADSL ontmoet op hun maatschappelijke zetel in Brussel. In onderaanneming met een Belgische fabrikant, biedt het team van 17 medewerkers van SatADSL diensten aan voor internettoegang aan privé- en professionele gebruikers, voornamelijk in de afgelegen gebieden van Afrika ten zuiden van de Sahara.

08/09/2017

Eat! Brussels “Als we grote merken die Brussel bekend maken in de kwaliteitssector opwaarderen en in een nieuw licht plaatsen,  verhogen we ook onze zichtbaarheid op internationaal vlak” benadrukt Cécile Jodogne.

Dit evenement is een belangrijk moment voor Brussel. Eat! BRUSSELS is een fantastisch culinair feest dat van 7 tot 11 september doorgaat in het Warandepark.

08/09/2017

Hervorming Civiele Bescherming - taskforceDeze zomer brachten we jullie op de hoogte van de gevaarlijke situatie voor de veiligheid van de Brusselaars indien, zonder overleg, de hervorming van de Civiele Bescherming uitgewerkt door de Federale Overheid uitgevoerd zou worden.

Voor Staatssecretaris Cécile Jodogne, bevoegd voor de hulp- en brandweerdiensten in Brussel, was het ondenkbaar dat deze hervorming geen rekening zou houden met Brussel, een stad die bijzonder kwetsbaar is wanneer het over de betrokken risico’s gaat. Ze heeft gewaarschuwd dat de Brusselse Regering bereid is om een procedure inzake belangenconflict in te stellen om het wetgevingsproces te blokkeren.  

Pagina's