Cécile JODOGNE - STAATSSCRETARIS VOOR HET BRUSSELSE GEWEST MINISTER VAN DE BRUSSELSE FRANSTALIGE REGERING

Nieuws

20/04/2018

fintechVan zaterdag 21 tot zaterdag 28 april neem Staatssecretaris Cécile Jodogne deel aan een economische missie in Singapore en China en vertegenwoordigt ze een delegatie van 13 bedrijfsleiders actief in de sector van de nieuwe technologieën en de financiële diensten. De bedoeling is laten zien dat Brussel een unieke biotoop is voor de vragers van FinTech-oplossingen en toekomstige strategische partners vinden.

19/04/2018

deelnemers opleidingen export beroepenWoensdagmorgen heeft Cécile Jodogne de 33 deelnemers van de programma’s BEMP (Brussels Export Manager Program) en IEO (Import Export Officer) ontmoet. Bedoeling van deze ontbijtontmoeting was om samen met de stagiaires ervaringen van tijdens hun opleiding uit te wisselen en een antwoord te geven op hun eventuele vragen net voor hun vertrek op stage in België of in het buitenland.

Een programma, twee opleidingen

De opleidingen worden gezamenlijk georganiseerd door Brussels Invest & Export (hub.brussels), Cefora/Cevora, de VDAB en Bruxelles Formation en worden op twee verschillende manier georganiseerd  :

16/04/2018

Deze gratis opleidingen worden elk eerste weekend van de maand mei tot december 2018 (met uitzondering van augustus en september) georganiseerd worden. Twee opleidingen worden voorzien in de voormiddag (van 9u30 tot 12u30) en twee in de namiddag (van 13u30 tot 16u30). In totaal zullen 48 sessies worden gegeven. Om de interactie met de opleiders te bevorderen, zullen maximaal 20 deelnemers per sessie worden toegelaten. Een sessie duurt 3 uur.

29/03/2018

Savonneries Bruxelloises Het merk Savonneries Bruxelloises kent een goede export : “Meer dan 75% van onze omzet wordt gerealiseerd in het buitenland. De afgelopen 3 jaar hebben we trouwen naar nieuwe markten geëxporteerd, zoals China, Vietnam, of nog Taiwan” verklaart Bastien Hache, communicatie- en marketingverantwoordelijke voor het merk.

26/03/2018

LAVAL - virtual reality beursVanmorgen nam Cécile Jodogne deel aan de persconferentie waarbij de volgende grootste wereldbeurs voor virtuele werkelijkheid werd aangekondigd. Deze gaat door in Laval, Frankrijk, van 4 tot 8 april 2018. Vijf Brusselse ondernemingen met innovatieve projecten in dit domein zullen ons Gewest vertegenwoordigen op deze uitzonderlijke beurs : Demute, OneBonsai, LucidWeb, Ouat! en Poolpio.  

22/03/2018

Eerbetoon Brusselse brandweer 22 maart De brandweerlieden en ambulanciers van Brussel hebben in aanwezigheid van Staatssecretaris Cécile Jodogne een plechtig eerbetoon gehouden aan de kazerne Helihaven. Een deel verplaatste zich naar het standbeeld van Manneken Pis. Een nieuw brandweerkostuum werd overhandigd aan het kleine wereldbekende monumentje in de Stoofstraat. Met deze symbolische gift aan de Brusselaars op 22 maart 2018 wil de Brusselse brandweer eer bewijzen aan alle hulpdiensten en Brusselaars die tijdens de aanslagen veerkracht aan waardigheid aan de dag hebben gelegd.

Pagina's