Cécile JODOGNE - STAATSSCRETARIS VOOR HET BRUSSELSE GEWEST MINISTER VAN DE BRUSSELSE FRANSTALIGE REGERING

Nieuws

20/06/2018

Seminarie Overheidsopdrachten75 Brusselse ondernemers kwamen woensdag samen op hub.brussels voor een seminarie ter bevordering van de toegang van de KMO’s tot overheidsopdrachten uitgeschreven door internationale organisaties

Naast de Verenigde Naties, schrijven vele andere organisaties of instellingen aanbestedingen uit die van belang kunnen zijn voor bedrijven in Brussel: de Europese Unie - 's werelds grootste geldschieter, ontwikkelingsbanken, de NAVO of Belgische ontwikkelingssamenwerking ENABEL) en internationale niet-gouvernementele organisaties (Rode Kruis, Artsen zonder Grenzen ...).

01/06/2018

Bezoek SImone a soif ! “Simone a soif !” ontmoeten ? De gedachte alleen al doet ons watertanden ! De welgekende Schaarbeekse startup laat haar producten breed uitzwermen in België. Recent werden verkooppunten geopend in Nederland en er zijn contacten met Parijs.  

Vorige jaar gaf een fondsenwerving een nieuwe impuls aan “Simone a soif!” en daardoor kan een internationale uitbreiding overwogen worden.

25/05/2018

Mode en Design in New York - Brussels Days Andere focus van de Brussels Days 2018 : de modesector. Brusselse ontwerpers werden tijdens verschillende evenementen in de kijker gezet.

Met Brussels Invest & Export (hub.brussels) gaat het MAD (Brussels centrum voor mode en design) op prospectie naar internationale markten om Brusselse ontwerpers nieuwe kansen te bieden. Brussels Days 2018 is de gelegenheid om acties te lanceren, elk jaar opnieuw.

24/05/2018

Brussels Days in NY - zakenlunch digitalisering in de europese overheidssectorTijdens de Brussels Days 2018 konden ook Amerikaanse ondernemingen en organisaties actief in Europa of die van plan zijn om zich in Europa te ontwikkelen benaderd worden. De bedoeling : hen overtuigen om VOOR BRUSSEL te KIEZEN, door de strategische troeven van Brussel in de verf te zetten en hen een begeleiding op maat aan te bieden.

23/05/2018

Brussels Days - chocoladeTijdens haar bezoek aan de "Flagship store van Godiva" in New York in het kader van de Brussels Days, heeft Cécile Jodogone herinnert aan het belang van de Belgische chocolade. Als onderdeel van  het DNA van het imago van Brussel in het buitenland draagt deze bovendien bij aan de versterking van ons exportpotentieel. Dat is net de bedoeling van de Brussels Days : onze belangrijkste producten in de kijker zetten !

19/05/2018

Zondagnamiddag ontvangt Cécile Jodogne in Washington DC de deelnemers van de Brussels Days (1). De eerste seminaries zijn reeds voorzien op maandag 21 mei in de ochtend.

Na Japan in 2016 en Berlijn vorig jaar, strijken de Brussels Days dit jaar neer aan de Oostkust van de Verenigde Staten. Een veertigtal economische spelers neemt deel aan deze missie van 5 dagen in Washington DC en New York.

Rudi Vervoort, minister-president, en Cécile Jodogne, Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel, leiden de missie.

Pagina's