Nieuws

25/10/2018

duurzaam bouwenWe maken ons meer dan ooit zorgen over het belang van het klimaat. In Brussel staan we aan de top in bepaalde sectoren die met deze mondiale uitdagingen te maken hebben. Daarom stelde Staatssecretaris Cécile Jodogne de Brusselse gewestregering voor de Brusselse ervaring en expertise op het vlak van duurzaam bouwen in de schijnwerpers te zetten.

Dit wordt voortaan immers in het buitenland gewaardeerd en erkend. We willen het succes van onze “door passiefbouw geïnspireerde” reglementering nog verder uitbreiden maar eveneens onze professionals uit de sector ondersteunen om hun knowhow op de internationale markt uit te dragen.

17/10/2018

hub.brussels ondertekening beheersovereenkomstOp dinsdag 16 oktober werd het beheerscontract van hub.brussels, het Brussels Agentschap voor de Ondersteuning van het Bedrijfsleven, officieel ondertekend.

Voor Cécile Jodogne, Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel en Minister van Tewerkstelling en Economie, Didier Gosuin, was het de gelegenheid om de balans op te maken van de hervorming van het agentschap, een unieke entiteit die voortvloeit uit de fusie van Atrium, Impulse en BIE.

02/10/2018

opening seminarie - internationaal duurzaam ondernemenTijdens de opening van het seminarie voor internationaal duurzaam ondernemen gaf Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Cécile Jodogne een overzicht van alle voordelen om duurzame ontwikkeling te integreren in de strategie van exporterende bedrijven.

Haar positionering werd bekrachtigd door de getuigenissen van bedrijven die actief zijn in sectoren die de Brusselse economie vertegenwoordigen: digitale sector, duurzaam bouwen, consultancy en ... bier.

27/09/2018

Seminarie internationaal duurzaam ondernemenU bent ondernemer/onderneemster in het Brussels Gewest en hebt interesse in de mogelijkheden op vlak van internationale duurzame ontwikkeling ? Afspraak op onze seminarie van 2 oktober. Ontmoet experts voor een eerste update, alsook Brusselse bedrijven die duurzame ontwikkeling hebben geïntegreerd in hun strategieën.

Duurzaam ondernemen op internationaal vlak : bron van innovatie en nieuwe markten. Hier online inschrijven.

26/09/2018

Londen seminarie - Brexit-oplossing voor Japanse bedrijven - Brussel"De uittocht van Londense bedrijven is begonnen", zegt Staatssecretaris voor Buitenlandse Zaken Cécile Jodogne. In het kader van de Brexit-strategie die ze heeft opgestart, reisde de Staatssecretaris p woensdag 26 september 2018 naar Londen om een economische missie voor te zitten en Japanse investeerders die daar gevestigd zijn, te ontmoeten.

21/09/2018

IOTNieuwe prototypes van horloges, “intelligente” koelkasten, geconnecteerde wagens, straatverlichting 3.0, ... Steeds meer voorwerpen zijn geconnecteerd met het internet, en dit is nog maar het begin!

Het Brusselse bedrijf IOT Factory heeft zojuist zijn activiteiten gepresenteerd aan Staatssecretaris voor Buitenlandse Zaken Cécile Jodogne. IOT Factory biedt een platform van softwareoplossingen aan om bedrijven en industrieën te helpen die hun activiteiten ontwikkelen met de integratie van de nieuwe functies aangeboden door de technologieën van het internet van de dingen (in het Engels Internet of Things).

Pagina's