Hoofdartikels

Een aantal uren inzet

Reageren noodsituatieBinnenkort staan de burgeropleidingen “reageren in een noodsituatie” opnieuw open voor honderden Brusselaars die een opleiding wensen te volgen zodat ze beter kunnen reageren om anderen hulp te bieden en de interventie van de hulpdiensten te vergemakkelijken. Een affichecampagne, de media en sociale media zullen jullie op de hoogte brengen van de modaliteiten van deze opleidingen.

Actualités

De opleidingen "Reageren in noodsituaties" gaan opnieuw van start

16/04/2018

reageren in noodsituatieDeze gratis opleidingen worden elk eerste weekend van de maand mei tot december 2018 (met uitzondering van augustus en september) georganiseerd worden. Twee opleidingen worden voorzien in de voormiddag (van 9u30 tot 12u30) en twee in de namiddag (van 13u30 tot 16u30). In totaal zullen 48 sessies worden gegeven. Om de interactie met de opleiders te bevorderen, zullen maximaal 20 deelnemers per sessie worden toegelaten. Een sessie duurt 3 uur.

Brussel neemt 5 startups mee naar wereldbeurs LAVAL VIRTUAL

26/03/2018

LAVAL - virtual reality beursVanmorgen nam Cécile Jodogne deel aan de persconferentie waarbij de volgende grootste wereldbeurs voor virtuele werkelijkheid werd aangekondigd. Deze gaat door in Laval, Frankrijk, van 4 tot 8 april 2018. Vijf Brusselse ondernemingen met innovatieve projecten in dit domein zullen ons Gewest vertegenwoordigen op deze uitzonderlijke beurs : Demute, OneBonsai, LucidWeb, Ouat! en Poolpio.  

Eerbetoon van de brandweerlieden-ambulanciers van de DBDMH op 22 maart

22/03/2018

Eerbetoon Brusselse brandweer 22 maart De brandweerlieden en ambulanciers van Brussel hebben in aanwezigheid van Staatssecretaris Cécile Jodogne een plechtig eerbetoon gehouden aan de kazerne Helihaven. Een deel verplaatste zich naar het standbeeld van Manneken Pis. Een nieuw brandweerkostuum werd overhandigd aan het kleine wereldbekende monumentje in de Stoofstraat.

Brusselse projecten verdedigen op MIPIM, voor een stad waar welzijn centraal staat

09/03/2018

Mipim Tijdens editie 2018 van de MIPIM zal de Brusselse Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel, Cécile Jodogne, de conferentie van het programma van het Brussels Gewest leiden. Het programma bestaat uit een aaneenschakeling van ontmoetingen en evenementen waarbij de vastgoedsector kennis kan maken met de initiatieven van het Gewest voor een productieve en innoverende stad dankzij publiek/private samenwerkingen.

Euroclear verhuist holding van Londen naar Brussel

07/03/2018

Euroclear Holding Na Lloyd’s, Moneygram, QBE en MS Amlin verwelkomt het Brussels Hoofdstedelijk Gewest binnenkort de holding Euroclear, de expert in afwikkeling van effectentransacties. “Ik ben verheugd met de komst van de holding Euroclear in Brussel. Het Brusselse karakter van deze onderneming die reeds veel heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van onze financiële plaats wordt hierdoor nogmaals versterkt.   Hiermee beschikt Brussel over een bijkomend argument in de concurrentiepositie die ze inneemt in het kader van de Brexit.