Actualités

Audiovisuele sector : Brusselse expertise op IBC2018

19/09/2018

IBC2018 AmsterdamKijk naar uitzendingen zoals The Voice of Top Chef: technologieën zorgen voor een ongeëvenaard kijk- en luistercomfort en ongeziene interactiviteit met de "toeschouwers-acteurs". Brusselse bedrijven uit deze sector hebben een erkende expertise ontwikkeld en dragen actief bij aan deze producties. Ze bieden nieuwe verlichtingstechnieken, diensten voor de verspreiding van contents, intelligente gegevensverbinding en -beheer, camera- en geluidscontroleapparatuur en accessoires, en meer.

Brusselse brandweerlieden van de DBDMH : klaar voor het wereldkampioenschap van 2019 !

18/09/2018

Belgian Fire Games 2018Daar zijn ze weer ! De Brusselse brandweer staat nog maar eens op het podium van de Belgian Fire Games !  

Zondag 16 september, op het trainingscentrum van de Provincie Limburg, hebben onze brandweerlieden zich van hun beste kant laten zien tijdens opmerkelijke prestaties in verschillende disciplines.

Met meer dan honderdwaren ze, afkomstig alle hulpverleningszones van het land, bekampen elkaar tijdens proeven waarbij teamgeest, strategie en fysieke conditie voorwaarden zijn voor de overwinning.

Hub.brussels heeft voortaan een stappenplan en bestuurders

19/07/2018

hub.brussels Amper zes maanden na de oprichting van hub.brussels beschikt het agentschap nu over zijn eerste beheersovereenkomst, een waar stappenplan voor de komende vijf jaar. Daarin worden de prioriteiten van het agentschap vastgesteld, zodat het de referentie kan worden voor iedereen die wil ondernemen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Voortaan staan ondernemingen centraal bij de activiteiten van hub.brussels.

Brazilië, steeds meer geconnecteerd

03/07/2018

Brazilië - bezoek Schréder Rio de Janeiro en Curitiba rekenen op de expertise, knowhow en nieuwe technologieën om de mobiliteit, veiligheid, duurzame ontwikkeling, openbare verlichting en connectiviteit te verbeteren. De lokale overheid heeft bovendien werk gemaakt van een ambitieus beleid en substantiële budgetten ter ondersteuning van haar grote stedelijke transformatieprojecten.

Filmindustrie : België en Uruguay zullen samenwerken

29/06/2018

missie in uruguay - filmindustrieIn het kader van de prinselijke missie in Uruguay, heeft de Staatssecretaris vanmorgen een seminarie geopend over samenwerking in de film- en audiovisuele sector.

In aanwezigheid van Maria Julia Muñoz, de Uruguayaanse minister van Onderwijs en Cultuur heeft Cécile Jodogne gewezen op het belang van deze sector in België. Sinds de jaren 90 is de audiovisuele productie gegroeid in de Federatie Wallonië-Brussel.