Actualités

Een Brusselse tentoonstelling als voorproefje van talrijke andere ...

11/10/2017

Maandag hebben de Berlijnse en Brusselse autoriteiten een tentoonstelling van Brusselse kunstenaars ingehuldigd.

Deze tentoonstelling kreeg de naam “Gemischte Gefühle” (gedeelde gevoelens) en plaatst het werk van zes jonge kunstenaars die geselecteerd werden uit 120 kandidaturen tegenover enkele vaste waarden zoals Marcel Broodhaers, James Ensor en Koen Theys. Daarbij wordt het meest stimulerende perspectief van migratie waaruit de huidige Brusselse bevolking voortvloeit in de verf gezet.

3 Brusselse dagen in Berlijn

06/10/2017

Elk jaar en voor de twaalfde opeenvolgende keer stellen de Brussels Days een internationaal venster open voor ons Gewest. Dit keer van 8 tot 11 oktober.

Het evenement heeft afwisselend plaats buiten de EU en in een Europese stad en is telkens een doeltreffend instrument om onze economische, toeristische, artistieke, culturele troeven op de voorgrond te plaatsen en de kwaliteit van het leven in Brussel te promoten.    

36 werkzoekenden krijgen opleiding in internationale handel

03/10/2017

BYEPElk jaar worden twee opleidingsprogramma’s voorgesteld aan Brusselse werkzoekenden : "Brussels Young Exporters" en  "Assistant Import-Export".

Deze specifieke programma’s komen tegemoet aan de behoeften van ondernemingen en laten de kandidaten toe om hun inzetbaarheid te verbeteren. De opleiding combineert theorie en praktijk en wordt afgesloten met een stage binnen een Brusselse KMO die internationaal actief is.

De Brusselaars van iDklic en het Amerikaans bedrijf PRN sluiten partnerschap

26/09/2017

Ondertekening partnerschap iDKlic en PRN - San FranciscoTijdens de sectorale economische missie in San Francisco hebben de Brusselse ondernemingen een zeer concreet beeld kunnen krijgen van de dynamieken binnen het grootste en meest innovatieve zakelijke ecosysteem. “Partnerschappen werden gesloten tussen Brusselse startups en spelers in de Silicon Valley”, verklaart Cécile Jodogne die deze missie heeft voorgezeten.

"Women in tech" in actie !

22/09/2017

Women in TechIn het kader van de Brusselse economische missie in Silicon Valley, hield Staatssecretaris Cécile Jodogne de eerste internationale vergadering van vrouwelijke ondernemers uit de technologische en digitale industrie sinds de recente oprichting van het platform “Women in Tech”.