Actualités

DBDMH : Hoorzitting directeurs

16/01/2018

hoorzittingen DBDMHVanmorgen hebben de opeenvolgende directeurs van de DBDMH in de commissie binnenlandse zaken van het Brussels Parlement, hun standpunt toegelicht wat betreft de werking van de ION tijdens hun mandaat. De hoorzittingen van de operationelen  en de vakbonden over het beheer van de overheidsopdrachten tussen 2012 en 2015 worden de komende weken verwacht.

Inhuldiging van DigitYser, nieuwe technologische hub in Brussel

19/12/2017

DigitYserVanavond tussen 18u30 en 21u30 wordt het nieuwe Brusselse technologische hub DigitYser gelanceerd. Deze hub is gevestigd te Antwerpselaan in Brussel en reeds 500 mensen hebben hun deelname aan het evenement bevestigd.

Deze ruimte heeft haar intrek genomen in een prestigieus gebouw van 2000 m². Sinds april werden er 45 evenementen georganiseerd, goed voor meer dan 1000 deelnemers.

Opschorting van delegatie van bevoegdheid en versterkte controle tot aan de invoering van structurele hervorming en reorganisatie

18/12/2017

DBDMH Staatssecretaris Cécile Jodogne is de gegrondheid van de feiten nagegaan die zondag werden aangevoerd tijdens een debat op RTL-TVI. Ze heeft beslist om de delegatie van beheertaken toevertrouwd aan de administratieve directeur van de DBDMH op te schorten. Deze beslissing werd deze morgen nog aan de betrokkene overgemaakt.

DBDMH : “Ik ben trots op het reeds geleverde werk”

14/12/2017

DBDMHOp woensdag 13/12 werd Cécile Jodogne door elf volksvertegenwoordigers geïnterpelleerd over het auditverslag van het Rekenhof met betrekking tot het beheer van de overheidsopdrachten door de DBDMH in de periode 2012-2015. In de commissie heeft ze in het lang en in het breed uitgelegd hoe de uitgevoerde hervorming en reorganisaties ervoor zullen zorgen dat de orde hersteld wordt. Vandaag gaat de prioriteit naar de implementatie van de veranderingen voorzien in de hervorming !

Stereopsia : Het forum voor immersieve technologieën is van start gegaan in Brussel ! (3D, VR en MR)

11/12/2017

stereopsiaDeze week wordt in het centrum van Brussel, van maandag tot woensdag, het forum Stereopsia georganiseerd door de VZW IMAGE&3D Europe. Dit evenement wordt ook het “World Immersion Forum” genoemd en behelst alle aspecten van immersieve technologieën en contents : cinema en 3D, virtual of mixed reality. Het forum is een must voor alle actoren uit de sector van de immersieve technologieën en contents.  

Nieuw actieplan Export voor 2018

06/12/2017

exportagenda 20182018 is een jaar vol veranderingen in de diensten die Brusselse ondernemers begeleiden bij de ontwikkeling van hun activiteiten op internationaal niveau. Tijdens het seminarie “Boost your exportations”, georganiseerd door Brussel Invest & Export op dinsdag 5 december, werd de exportagenda voor 2018 voorgesteld aan de ondernemers.