Actualités

Brazilië, steeds meer geconnecteerd

03/07/2018

Brazilië - bezoek Schréder Rio de Janeiro en Curitiba rekenen op de expertise, knowhow en nieuwe technologieën om de mobiliteit, veiligheid, duurzame ontwikkeling, openbare verlichting en connectiviteit te verbeteren. De lokale overheid heeft bovendien werk gemaakt van een ambitieus beleid en substantiële budgetten ter ondersteuning van haar grote stedelijke transformatieprojecten.

Filmindustrie : België en Uruguay zullen samenwerken

29/06/2018

missie in uruguay - filmindustrieIn het kader van de prinselijke missie in Uruguay, heeft de Staatssecretaris vanmorgen een seminarie geopend over samenwerking in de film- en audiovisuele sector.

In aanwezigheid van Maria Julia Muñoz, de Uruguayaanse minister van Onderwijs en Cultuur heeft Cécile Jodogne gewezen op het belang van deze sector in België. Sinds de jaren 90 is de audiovisuele productie gegroeid in de Federatie Wallonië-Brussel.

Buenos Aires, Montevideo, nieuwe markten voor de Brusselse spitstechnologie

25/06/2018

buenos aires montevideoAchtentwintig Brusselse bedrijven en organisaties nemen deel aan de economische en prinselijke zending in Buenos Aires en Montevideo. Er is dus een specifiek belang voor de Brusselaars met de deelname van belangrijke spelers uit de sectoren van de bouw (duurzaam bouwen en groene technologieën), financiële diensten van geavanceerde technologie (FinTech), juridische (arbitrage) en tot slot de audiovisuele sector.

SIMONE A SOIF !

01/06/2018

Bezoek SImone a soif ! “Simone a soif !” ontmoeten ? De gedachte alleen al doet ons watertanden ! De welgekende Schaarbeekse startup laat haar producten breed uitzwermen in België. Recent werden verkooppunten geopend in Nederland en er zijn contacten met Parijs.  

Vorige jaar gaf een fondsenwerving een nieuwe impuls aan “Simone a soif!” en daardoor kan een internationale uitbreiding overwogen worden.

Mode en design in New York

25/05/2018

Mode en Design in New York - Brussels Days Andere focus van de Brussels Days 2018 : de modesector. Brusselse ontwerpers werden tijdens verschillende evenementen in de kijker gezet.

Met Brussels Invest & Export (hub.brussels) gaat het MAD (Brussels centrum voor mode en design) op prospectie naar internationale markten om Brusselse ontwerpers nieuwe kansen te bieden. Brussels Days 2018 is de gelegenheid om acties te lanceren, elk jaar opnieuw.