Actualités

Hub.brussels heeft voortaan een stappenplan en bestuurders

19/07/2018

hub.brussels Amper zes maanden na de oprichting van hub.brussels beschikt het agentschap nu over zijn eerste beheersovereenkomst, een waar stappenplan voor de komende vijf jaar. Daarin worden de prioriteiten van het agentschap vastgesteld, zodat het de referentie kan worden voor iedereen die wil ondernemen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Voortaan staan ondernemingen centraal bij de activiteiten van hub.brussels.

Brazilië, steeds meer geconnecteerd

03/07/2018

Brazilië - bezoek Schréder Rio de Janeiro en Curitiba rekenen op de expertise, knowhow en nieuwe technologieën om de mobiliteit, veiligheid, duurzame ontwikkeling, openbare verlichting en connectiviteit te verbeteren. De lokale overheid heeft bovendien werk gemaakt van een ambitieus beleid en substantiële budgetten ter ondersteuning van haar grote stedelijke transformatieprojecten.

Filmindustrie : België en Uruguay zullen samenwerken

29/06/2018

missie in uruguay - filmindustrieIn het kader van de prinselijke missie in Uruguay, heeft de Staatssecretaris vanmorgen een seminarie geopend over samenwerking in de film- en audiovisuele sector.

In aanwezigheid van Maria Julia Muñoz, de Uruguayaanse minister van Onderwijs en Cultuur heeft Cécile Jodogne gewezen op het belang van deze sector in België. Sinds de jaren 90 is de audiovisuele productie gegroeid in de Federatie Wallonië-Brussel.

Buenos Aires, Montevideo, nieuwe markten voor de Brusselse spitstechnologie

25/06/2018

buenos aires montevideoAchtentwintig Brusselse bedrijven en organisaties nemen deel aan de economische en prinselijke zending in Buenos Aires en Montevideo. Er is dus een specifiek belang voor de Brusselaars met de deelname van belangrijke spelers uit de sectoren van de bouw (duurzaam bouwen en groene technologieën), financiële diensten van geavanceerde technologie (FinTech), juridische (arbitrage) en tot slot de audiovisuele sector.